Uitleg materialen en hoe kan ik het verzorgen


Mijn liefde voor gold filled is begonnen toen een vriendin me haar armbandjes liet zien. De 14 karaats laag leek wel echt 14 karaats goud en zo ver zat ik er niet naast. Want het is in dit geval 14 karaats goud, een dikke laag zelfs en het blijft mooi! 

Gold filled is duurzaam en niet te vergelijken met gold plated onderdelen. Bij gold filled wordt een dikke laag lagen goud door hitte en druk aan een onedel metaal worden verbonden tot er een bepaalde dikte is bereikt. Het goud moet namelijk minimaal 1/20 zijn van het hele onderdeel. Dat is wel zo'n 100 keer meer goud dan bij gold plated.

Door de dikte van het goud die slijtvast is gemaakt is gold filled bijna altijd geschikt voor mensen met allergieën.

Om gold filled lang mooi glanzend en glimmend te houden gebruik een speciaal poetsdoekje. Ook te verkrijgen in de webshop onder 'Extra's'. Ook kan het gewassen worden met wat lauwwarm water en dan afnemen met een zachte doek.

Zorg dat je gold filled sieraden niet in aanraking komen met parfum en chemicaliën. Doe het sieraad af voor sporten, zwemmen & sauna. Douchen adviseer ik niet, het kan wel, echter alleen zonder het in aanraking te laten komen met zware chemicaliën, dus geen shampoos en doucheproducten die zware chemicaliën bevatten. 

Sterling zilver 925, bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% metaal. Sterling zilver gaat ook een leven lang mee, na enige tijd kan het donkerder worden wanneer het minder of niet gedragen wordt, het kan dan simpel opgepoetst worden met een zilverpoetsdoekje. Wanneer het sieraad langer niet gedragen wordt adviseer ik om het luchtdicht te bewaren. 

Verguld goud (gold plated) is één laagje goud over een onedel metaal heen. Dit slijt wat sneller, vandaar dat verguld goud een stuk goedkoper in aanschaf is. Toch is het wel goed te onderhouden en kan men er heel lang plezier van hebben, wanneer het zodra het niet gedragen wordt gelijk bewaard wordt in een luchtdichte verpakking, zorg dat het niet in aanraking komt met water, zweet, parfum, chloor en andere chemicaliën. Draag het sieraad niet tijdens sporten, zwemmen, sauna, douchen. Mocht een gold plated sieraad toch in aanraking komen met water, neem het dan met een zachte doek snel af. Zo draag ik veel van de gold plated sieraden al langer dan een jaar en zien er nog steeds goed uit. 

Naast deze materialen zijn er in mijn collectie veel natuurlijke kralen, hangers en bedels te vinden. Voorbeelden zijn:

 Zoetwater parel

♡ Moeder van parel

♡ Koraal kralen 

♡ Schelp kralen 

♡ Kamfer/palissander kralen

♡ Kokos kralen