Over de materialen die ik gebruik

 

Gold filled betekent dat er meerdere lagen goud door hitte en druk aan een onedel metaal worden verbonden tot er een bepaalde dikte is bereikt. Het goud moet namelijk minimaal 1/20 zijn van het hele onderdeel. Dat is wel 100 keer meer goud dan bij gold plated.

Het is daardoor ideaal voor mensen met allergieën, zoals ik zelf heb. Bij gold filled sieraden heb je dezelfde voordelen als bij echt goud. 

Sterling zilver 925, bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% metaal. Sterling zilver gaat ook een leven lang mee, na enige tijd verkleurd het, het kan dan simpel opgepoetst worden met een zilverpoetsdoekje.

Verguld goud, is een dun laagje goud over een metaal heen. Dit slijt wat sneller, vandaar dat verguld goud een stuk goedkoper is. Maar niks mis mee ik draag het elke dag met veel plezier. 

Gold filled en sterling zilver zijn materialen die lang goed kunnen blijven onder de juiste omstandigheden. Dat wil zeggen, ga er op een zorgvuldige manier mee om. Parfum, zware chemicaliën en zwemmen in chloorwater kunnen een slechte invloed hebben. Laat de sieraden er niet mee in aanraking komen om ze zo lang mogelijk mooi te houden.

Hou er rekening mee dat verkleuring bij sterling zilver en gold plated door vervuiling in de lucht onvermijdelijk is.

Naast deze materialen zijn er in mijn collectie veelal natuurlijke kralen, hangers en bedels te vinden. Voorbeelden zijn:

 Zoetwater parel

♡ Moeder van parel

♡ Koraal kralen 

♡ Schelp kralen 

♡ Kamfer/palissander kralen

♡ Kokos kralen 

Om de sieraden mooi te houden, zijn er poetsdoekjes verkrijgbaar via de webshop onder Extra's.