Wat is gold filled?


Mijn liefde voor gold filled is begonnen toen een vriendin me haar armbandjes liet zien. De 14 karaats laag leek wel echt 14 karaats goud en zo ver zat ik er niet naast. Want het is in dit geval 14 karaats goud, een dikke laag zelfs en het blijft mooi! 

Gold filled is hoogwaardige legering en is niet te vergelijken met gold plated onderdelen. Bij gold filled wordt een dikke laag goud door hitte en druk aan een onedel metaal of zilver verbonden tot er een bepaalde dikte is bereikt. Het goud moet namelijk minimaal 1/20 van het hele onderdeel zijn. Dat is wel tot zo'n 100 keer meer goud dan bij gold plated.

Door de dikte van de goudlaag die is bereikt kan het niet oxideren en is het slijtvast, gold filled is bijna altijd geschikt voor mensen met allergieën.

Om gold filled lang mooi glanzend en glimmend te houden gebruik een speciaal poetsdoekje. Ook te verkrijgen in de webshop onder 'Extra's'. Ook kan het gewassen worden met wat lauwwarm water en dan afnemen met een zachte doek.

Zorg dat gold filled sieraden niet in aanraking komen met parfum en chemicaliën. Doe het sieraad af voor sporten, zwemmen & sauna. Douchen kan wel, echter alleen zonder het in aanraking te laten komen met zware chemicaliën, dus geen shampoos en doucheproducten die zware chemicaliën bevatten en dep het na douchen ook even af. Niet wrijven. 

 

Sterling zilver 925, bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% metaal. Sterling zilver gaat ook een leven lang mee, na enige tijd kan het donkerder worden wanneer het minder of niet gedragen wordt, het kan dan simpel opgepoetst worden met een zilverpoetsdoekje. Wanneer het sieraad langer niet gedragen wordt adviseer ik om het luchtdicht te bewaren. 

Naast deze materialen zijn er in mijn collectie veel natuurlijke kralen, hangers en bedels te vinden. Voorbeelden zijn:

 Zoetwater parel

♡ Moeder van parel

♡ Koraal kralen 

♡ Schelp kralen