Over de designer/owner van Cindel Jewels

Cindy


Hoi, ik ben Cindy. 

Creativiteit heeft altijd al een grote rol in mijn leven gespeeld. Ik heb van kleins af aan vele soorten creatieve hobby's gehad. Zoals fimokleien, origamiën, filligraan, tekenen en kalligrafie. 

Nu is er naast sieraden maken en ontwerpen nog een grote creatieve passie, dat is haken.

Vind het heerlijk om in mijn vrije tijd uren weg te haken en zelf ontworpen kleding en accessoires te maken. Ik hoop ooit een uitbreiding te kunnen maken met gehaakte accessoires. 

Ik wil jullie graag laten weten waarom ik begonnen ben met sieraden ontwerpen en maken. 

Een paar jaar geleden ben ik in een burn-out terecht gekomen en zoals velen had ik in het begin er veel moeite mee dat ik helemaal niks meer kon. Na enige tijd ben ik gaan zoeken naar wat ik wel kon doen, al was het vanuit bed.

Ik was in mijn kast met spullen aan het snuffelen en keek in mijn kistje waar ik sieraden in heb liggen. Ik probeerde één van de armbandjes uit en toen ik beetje goed met mijn hand zwaaide, viel de armband van mijn hand af. Ik begon naar de onderdelen van het armbandje te kijken en ineens schoot het me te binnen, wat als ik nou eens zelf sieraden ga maken?!

Ik ben me er in gaan verdiepen en kwam er al snel achter dat ik kwaliteit wilde bieden, zodat een sieraad lang mee gaat en mooi gekleurd blijft.

Via een collega van mij die wat gold filled armbandjes had, kwam ik op het idee om daar mijn collectie grotendeels op te baseren. Gold filled blijft onder de juiste omstandigheden een heel leven mooi. Beter kan toch niet??

Daarnaast vind ik het belangrijk om een liefdevolle boodschap mee te geven met de sieraden die ik maak, of een benaming te geven aan sieraad met een mooie of bijzondere betekenis. Naast gold filled, sterling zilver en gold plated werk ik het liefst met natuurlijke kralen, zoals schelpkralen, parels, houten kralen of zaden kralen. 

Ik ben erg dankbaar dat ik van mijn hobby's mijn werk heb kunnen maken en ik hoop veel mensen blij te kunnen maken met een sieraad of accessoires van Cindel Jewels. 

Liefs Cindy