De designer/owner van Cindel Jewels

Cindy

 

Hoi, ik ben Cindy.

De afgelopen vijf jaar heb ik flinke dalen en pieken gehad in mijn leven. In 2018 viel ik in een burn-out. Het jaar 2019 was een moeizaam jaar waarin ik nog niet kon werken, maar moest ik al wel stappen zetten. In 2021; verloofd, getrouwd, zwanger, huis gekocht en ben ik moeder geworden van Joey.

Na de bevalling ben ik na gaan denken wat is haalbaar nu de zorg van Joey voor alles gaat. Dus de grote knoop doorgehakt en heb ik mijn vaste baan opgezegd zodat ik me volledig kan focussen op mijn bedrijf en Joey. Tijdens de burn-out was ik vrij lang volledig bed gebonden. In die tijd ben ik gaan zoeken naar wat ik wel kon in plaats van niet.

Op mijn kamer lagen wat oude armbanden te verstoffen die ik ooit had gekregen, ik deed ze om en ze gleden meteen van mijn arm af, want ze waren veel te groot!

Creativiteit heeft altijd al een grote rol in mijn leven gespeeld en ik maak veel zelf dus ik begon naar de onderdelen te kijken en toen zag ik een groot lichtpunt na lange tijd. Ik dacht wat als ik nou zelf het kleiner kan maken, nee wacht eens....SIERADEN MAKEN... dat is het! Gelijk begon er van alles bij me te stromen en ik ben me gaan verdiepen. Snel kwam ik er achter dat ik  kwaliteit wilde bieden.

Bij een vriendin zag ik prachtig, glinsterende gouden kralen armbandjes om haar pols en ik vroeg waar ze van waren gemaakt. Ze zei dat het 14K gold filled was en het mooi gekleurd blijft al jaren en dat ze gewoon haar handen ermee wast. Zo gauw ik thuis was, ging ik het materiaal opzoeken en ik was gelijk verkocht! Overal las ik lovende reacties en in Amerika is het echt een hype.

Zo kwam ik op het idee om mijn collectie daar grotendeels op te baseren. Gold filled is hoogwaardige legering. Meestal is het 14 karaat goud, maar kan ook 16 of 18 karaat zijn. Door hitte en druk wordt dikke laag goud aan een onedel metaalsoort verbonden en het blijft onder de juiste omstandigheden een heel leven mooi. Beter kan toch niet??

Naast gold filled & sterling zilver werk ik het liefst met natuurlijke kralen, zoals schelpkralen, parels, houten kralen of zaden kralen en de allerkleinste miyuki kraaltjes.

Ik ben erg dankbaar dat ik nu 2 jaar nadat ik Cindel Jewels heb opgestart al in een winkel sta van Candle Salon in Amsterdam en dat ik veel mensen blij heb mogen maken met een sieraad van Cindel Jewels en er nog velen bij gaan komen.

Liefs Cindy