Over Cindel Jewels 

 

Cindy

Wie is het gezicht achter Cindel Jewels? 

Dat ben ik Cindy Verkerk-Schubert. Getrouwd met Marko Verkerk (de maker van de mannencollectie) en we zijn papa en mama van Joey. 

Hoe en wanneer ben ik begonnen met sieraden maken? Lees gauw verder. 

Vijf jaar geleden zat ik in een burn-out. Er waren veel dingen die ik niet kon, dus probeerde ik me meer te focussen op wat ik wel kon om me weer wat beter te voelen.

Creativiteit heeft altijd al een grote rol in mijn leven gespeeld en ik keek naar wat oude armbandjes van mij, die allemaal veels te groot waren.

Ik begon een beetje aan de armband te trekken en naar de onderdelen te kijken en dacht misschien kan ik zelf het kl... nee wacht ...SIERADEN MAKEN... dat is het! Gelijk begon er van alles bij me te stromen en ik ben me volop op YouTube filmpjes, Pinterest en groothandels gaan storten. Al vlot kwam ik er achter dat ik kwaliteit wilde bieden en mensen lang plezier wil laten beleven aan hun sieraad. 

Zo kwam ik op het idee om mijn collectie grotendeels op 14K Gold filled te baseren. Gold filled is hoogwaardige legering. Meestal is het 14 karaat goud, maar kan ook 16 of 18 karaat zijn.

Door hitte en pressie wordt een dikke laag goud aan een ander metaalsoort mechanisch permanent verbonden, het goud wordt als het ware gevuld met een ander metaal, meestal is dit zilver, koper of brass. 

Het is hypoallergeen en is niet of nauwelijks van volledig echt goud te onderscheiden. Ook blijft het onder de juiste omstandigheden een leven lang mooi en ja gold filled kan goed tegen water! Beter kan toch niet??

Naast gold filled & sterling zilver werk ik het liefst met zoetwaterparels, haakkatoen, macramédraad, Gütermann naaigaren en de allerkleinste miyuki kraaltjes.

Na veel positieve reacties op mijn creaties kwam al snel de volgende stap en het idee om een webshop te starten werd al snel waarheid. Zo ben ik drie jaar geleden officieel met de webshop Cindeljewels.nl begonnen. Dit ging gepaard met pieken en dalen, want bijna 1,5 jaar van de drie jaar heeft Cindel Jewels grotendeels stil gestaan. Want ik werd mama van Joey en dat op mijn 41e met enigszins nog nasleep van de burn-out en hoge bloeddruk zorgde ervoor dat ik alles even op een laag pitje moest zetten. Nu ben ik sinds een jaartje volop aan de gang met Cindel Jewels.

Een leuke toevoeging sinds 2023 is de mannencollectie paracord armbanden, gemaakt door mijn man Marko. Marko werkt veel achter de schermen aan Cindel Jewels. Nu we ook samen veel markten en events doen sinds dit jaar maakt deze bijzondere samenwerking ons een ijzersterk team!