Gold filled sieraden

Gold filled sieraden| Wat is gold filled

Wat is gold filled?

Bij Cindel Jewels maken we duurzame sieraden die meegaan voor de lange termijn. Het gouden materiaal waar we mee werken is 14 karaats gold filled en het zilveren materiaal is 925 sterling zilver. 

Gold filled is hoogwaardige legering het bevat een dikke laag echt goud. Bij gold filled worden meerdere lagen goud door hitte en druk aan een onedel metaal of zilver verbonden tot er een bepaalde dikte is bereikt. Het goud moet namelijk minimaal 1/20 van het hele onderdeel zijn. Dat is wel tot zo'n 100 keer meer goud als bij gold plated oftewel verguld. 

Door de dikte van de goudlaag die is bereikt kan het niet oxideren en is het slijtvast, gold filled is hypoallergeen, dat wil zeggen dat bijna iedereen het kan dragen en allergische reacties zeer klein zijn. 

Hoe onderhoud ik mijn gold filled sieraden?

Om gold filled lang mooi glanzend en glimmend te houden poets het om de zoveel tijd op met een speciaal poetsdoekje voor sieraden. Ook te verkrijgen in de webshop onder 'Extra's'. Ook kan het gewassen worden met wat lauwwarm water en dan afnemen met een zachte doek of even afnemen met een brillenpoetsdoekje. 

Douchen kan wel, kijk wel uit met zware chemicaliën die in shampoos en douche producten zitten en dep het na douchen ook even af. Niet wrijven. 

Slapen met de gold filled sieraden kan goed, door de dikke laag goud slijten ze niet. Wel is het nodig ze af en toe op te poetsen, want door luchtvervuiling en het in contact met de huid kan voor dofheid of lichte aanslag zorgen. 

Wanneer is het beter om gold filled sieraden af te doen? 

Het is beter de sieraden af te doen tijdens sporten, zwemmen en sauna en welness. Wordt het een keertje vergeten, spoel het sieraad even af met lauwwarm water en dep het daarna droog met een zachte doek. 

Sterling zilver 

Sterling zilver 925, bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% metaal. Sterling zilver gaat ook een leven lang mee, na enige tijd kan het donkerder worden wanneer het minder of niet gedragen wordt, het kan dan simpel opgepoetst worden met een zilverpoetsdoekje. Wanneer het sieraad langer niet gedragen wordt adviseer ik om het luchtdicht te bewaren. 

Naast deze materialen zijn er in de collecties veel natuurlijke kralen, hangers en bedels te vinden. Voorbeelden zijn: Zoetwater parel, Moeder van parel, Koraal kralen en Schelp kralen.

Gehaakte sieraden collecties 

Bij de gehaakte collecties wordt ook gebruik gemaakt van kwaliteits materialen zoals metallic macramédraad, haakkatoen en 100% zijdedraad. 

Deze sieraden en accessoires worden gecombineerd met de slijtvaste materialen gold filled en sterling zilver.